ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Icon_multimedia

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΕΔΩ VIDEO ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

logo-dark

ironic-twist1

 • ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ  ΣΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΣΠΥΡΟ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΓΕΙΩΝ « ΔΑΝΑΟΣ » ( ΑΡΓΟΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 )

thin_red_line

 • Η ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ «ΗΛΙΑΝΘΟΙ» ΤΗΝ 22 ΜΑΪΟΥ 2010 ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ.  

[Στο πάνελ διακρίνονται ο ποιητής κ. Σπύρος Κ. Καραμούντζος, ο κ. Κώστας Τρίχας (τότε Πρόεδρος του Συλλόγου της Καρυάς «Το Αρτεμίσιο»), ο χρονογράφος και δάσκαλος κ. Διογένης Μαλτέζος και ο  φιλόλογος κ. Γιάννης Χατζηβασιλείου.]

thin_red_line

 • Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΥ »POET’ S GARDEN» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΤΗΝ 24-05-2014

thin_red_line

 • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΟΥΝΤΖΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ DRTV, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΗΣ «ΗΛΙΑΝΘΟΙ»:

thin_red_line

 • POET SPIROS K. KARAMOUNTZOS ( Δημιουργία J. JOKARLOS, Βραζιλία):

thin_red_line

 • « Η ΟΜΠΡΕΛΑ » ( τραγούδι σε στίχους μου)

thin_red_line

 • «Σ΄ ΑΝΑΖΗΤΩ» (τραγούδι σε στίχους μου):

  Άδικα ψάχνω να σε βρω, / αστέρι μου, στον ουρανό, / μπήκ’ ένα σύννεφο μπροστά / και η βροχή δε σταματά. // Άδικα ψάχνω και πονώ, / δεν είν’ ο χρόνος γιατρικό, / κι όσο την ξύνω την πληγή, / πονώ για σένα πιο πολύ. // Μου είπες, αν σε καρτερώ, / θα ‘ρθεις με βάρκα στο γιαλό, / το κύμα όμως του βοριά / σου ‘κρυψε όρμο και στεριά. // Γι’ αυτό και τ’ αποφάσισα, /  το «παρελθόν» π’ αγάπησα / να το κρατήσω μυστικό, / σαν Όνειρο πολύ γλυκό. 

thin_red_line

 • «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» (τραγούδι σε στίχους μου):

 Του Πόντου πρώην ναυαγός,  / μικρός καραβοκύρης, / βγήκε απ’ τη θάλασσα στεγνός, / κατάντησε μπατίρης. // Τους κόπους είδε μιας ζωής, / τα φορτωμέν’ αμπάρια, / να γίνουν στο βυθό τροφή / για τα μεγάλα ψάρια. //  Χωρίς παρέα θα τον δεις / στο καπηλειό να πίνει, /  να σβήνει πόνους στο κρασί, / το ριζικό να φτύνει. // Σα γίνει, πίνοντας, στουπί, / ρωτά τον ταβερνιάρη, / αν ξέρει πότε, να του πει, / θ’ αλλάξει το φεγγάρι. // Κι όταν στο δρόμο πια βρεθεί, / σωστό απομεινάρι, / καράβι ψάχνει για να βρει, / στον Πόντο να μπαρκάρει.

thin_red_line

 • «Η ΜΑΙΡΗ» (τραγούδι σε στίχους μου):  

 Στη ζωή μου μία Μαίρη, / ήρθε σαν το περιστέρι, / στην καρδιά φωλιά να χτίσει / και να με γλυκοφιλήσει. // Μαρία, Μαίρη, σ’ αγαπώ, / μην το ξεχνάς ποτέ αυτό, / το μυαλό μου έχεις πάρει  / και το έχω για καμάρι. //  Να ’σαι καλά, Μαιρούλα μου,  / γυναίκα και μανούλα μου, / με αγάπη διαλεγμένα / δέξου τ’ άνθη από μένα.  // Μαρία, Μαίρη, σ’ αγαπώ, / μην το ξεχνάς ποτέ αυτό, / το μυαλό μου έχεις πάρει / και το έχω για καμάρι.

thin_red_line

 • «ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΝΗ» (τραγούδι σε στίχους μου):

Πού πας σκυφτός και δε μιλάς, / ποια σκέψη σε βαραίνει, / μες στο μυαλό μην κουβαλάς / ακόμη την Ελένη; // Για την Ελένη που ρωτάς, / την όμορφη Κυρία, /  σαν ήμουν νέος… βασιλιάς, / πολέμησα στην… Τροία. // Μα γέρος πλέον θα σου πω / κι αυτό που με βαραίνει, / φοβάμαι μήπως όσο ζω / ξεχάσω την Ελένη. // Για την Ελένη που ρωτάς, / την όμορφη Κυρία, / σαν ήμουν νέος… βασιλιάς, / πολέμησα στην … Τροία.

thin_red_line

 • «Ο ΝΑΥΑΓΟΣ»  (τραγούδι σε στίχους μου):

 Χρόνια μόνος περιμένω / στο νησάκι ναυαγός,  / το καράβι βουλιαγμένο / και ο θάνατος αργός. // Γράφω σήματα στην άμμο, / τα χαλούν τα κύματα / και στο βράχο μου επάνω / δεν υπάρχουν σύρματα. // Μ’ αν πονάω τι τη μέλει / τη Γοργόνα να ρωτά / γλίστρησε… σα να ‘ταν χέλι, / σ’ άλλα κύματα μιλά. // Με το νου μου σεργιανίζω / γύρω στα χαλάσματα / και με δάκρυα ποτίζω / πρόσωπο και γράμματα. // Κολυμπώντας για τον όρμο / με αντίθετο καιρό, / μια σανίδα για το δρόμο / θα ζητήσω, να πιαστώ. // Μ’αν πονάω τι τη μέλει / τη Γοργόνα να ρωτά / γλίστρησε… σα να ‘ταν χέλι, / σ’ άλλα κύματα μιλά.

thin_red_line

 • «ΕΛΑ» (τραγούδι σε στίχους μου):  

Την πόρτα θα ’βρεις ανοιχτή / και την καρδιά μου μόνη, /  που περιμένει να σ’ το πει, / για σε πως μαραζώνει. //  Έλα, παλιά μου θύμηση, /  ο ύπνος πριν σε πάρει, /  να σεργιανίσουμε μαζί /  τη νύχτα με φεγγάρι. // Σε περιμένω μην αργείς, / καλό μου θυμητάρι, / να γίνεις μέχρι την αυγή / δροσούλα στο χορτάρι. // Έλα, παλιά μου θύμηση, / ο ύπνος πριν σε πάρει, / να σεργιανίσουμε μαζί / τη νύχτα με φεγγάρι.

thin_red_line

 • «ΚΩΣΤΗΣ Ο Α΄» (τραγούδι σε στίχους μου) –«αφιερωμένο στην ιερή μνήμη του πατέρα μου»: 

Ξωμάχος, φύλακας της γης, καλύβα θεμελιώνει / και νοικοκύρης στο εξής κρατά γερό τιμόνι. / Ζυμώνει χώμα στη βροχή με ήλιο και φεγγάρι, / για να σηκώνει στη ζωή το χρόνο και τα βάρη. // Καλός πατέρας, με στοργή, για τα παιδιά του θέλει, / μη λείψει λάδι στο φαϊ και στο ψωμί τους μέλι. / Το δρόμο της Ανατολής στο χάρτη τους χαράζει / και είδε τ’ άστρο της αυγής με μπόρες και χαλάζι. // Ο χρόνος έπεσε βαρύς μαζί κι αστροπελέκι, / το νήμα κόψαν της ζωής, μα αυτός σε θρόνο στέκει.

thin_red_line

 • «Η ΜΕΛΙΣΣΟΥΛΑ» ( τραγούδι σε στίχους μου ): 

Για σένα, μελισσούλα μου, / ο κήπος μου ανθίζει / κι αγάπη με τα δάκρυα / κάθε φυτό δροσίζει. //  Χρόνια και χρόνια πέρναγαν / κι εγώ στον κήπο μόνος, / περίμενα τη μέλισσα, / να γλυκαθεί ο πόνος. // Μια μέρα, στα λουλούδια μου / ήρθε να πάρει μέλι, /  μα τσίμπησε τα μήλα μου / και την καρδιά με βέλη. // Με πόνεσε, τ ομολογώ, / αυτό το τσίμπημά της, / τρώω το μέλι της τ’ αγνό / και πίνω στην υγειά της.

thin_red_line

 • « Η ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ»  ( τραγούδι σε στίχους μου )

thin_red_line

new-york-film-festivals

Advertisements